Monday, August 18, 2008

merempit...

malam ni tanpa dirancang kami seramai 6 orang, 3 buah motor telah berjaya merempitkan diri di persimpangan gambang.. ehehe

Motor 1 diwakili oleh bad n rani, motor dua diwakili oleh aku dan yuyun, motor ketiga diwakili oleh daoz n adam.....

Tepat jam 9 malam, yuyun mengetuk pintu bilikku.. assalamualaikum kak yun.. Fuhh.. on time budak ni.. nasib baik aku dah siap.. Maka setelah mengunci pintu, kami pun berjalan menuju depan kafe. Bad, daoz n rani pun dah sampai time tu.. Aik.. on time gak.. bagus! hehe.. Pada masa itu juga barulah daoz mengajak adam.. kesian adam.. mesti kelam kabut bersiap..

Eh lupa.. sambil menunggu adam, aku pun bersiap2 memakai helmet.. jeng jeng.. haha tak pandai pakai helmet! terpaksa la adik rani membantuku.. maklum la.. nisbah aku membonceng motorsikal di dalam hidupku mungkin 1:10... hihi

Sesampainya adam.. ktorg pun jalan.. jom geng! hehe mat rempit kan.. bahasa pun kenalah otai... ^-^





Vroooommm… vroooooom… perjalanan lancar dan macho.. hehe tapi bila sampai kat traffic light, time lampu dah hijau.. yuyun dgn yakinnya ingin membelok ke gambang.. Padahal motor 1 dan 3 dgn steadynya straight ke depan je.. Maka dengan terkejutnya yuyun meng’cover’ yang baik punya meluruskan pemanduan (aku tak tau nak tulis ayat ape utk motor ni.. membonceng ke?? Haha fail btol b.m ni…).. Dahla dengan gear yg susah nak masuk.. Paham2 jela.. nasib baik aku tak terhumban ke blakang.. hehe



Then ktorg mkn la kt gerai tu.. Lepas makan jd budak jap. Main buaian n jongkang jongkit (betul ke spelling ni???) Pukul 10 camtu ktorg gerak.. jom geng.. Blah! hehe

EEEEEPPPPP...

Tak balik ump lagi.. hehe We all lepak2 dulu kat esso.. Mkn ice cream.. hehe dah kul 11 lebeh baru la balik ump.. Apa2pun seronok la malam ni.. Lama dah tak naik motor.. Thanks guys! This will be one of my sweet memories that remains beautifully in my heart.... Thanks for creating this moment together.. especially dah nak l.i ni.. yakin je l.i sem depan?? hehe insyaallah.... N not to forget.. kepada pemilik motor2 yg kami gunakan.. trimas!=)

p/s: kepada yg tak paham apa yg aku tulis di atas.. bolehlah bertanya secara langsung melalui talian bebas tol.. hehe

Till then.. daa~~~




9 comments:

Echam said...

hdp prsatuan "blogger yang low profile"
blh plak akak letak gmbr org yg smart gle..hiiihii

p/s:
byk2 ikan, ikan ape kepale bsr??
jwapan:ade didlm blog nie.

Echam said...

org dh ade blog tp kosong...hihiii
jgn bgtau sape2..blogger yg low profile jer leh tau..

Dgn rasminya org de BLOG!!!!!!
masa: 434am
tarikh: 18 august 2008
tempat: h27-01

yunika kirana said...

ehehe...

jawapan utk teka teki akan diberitahu kemudian.. itupun kalau persatuan izinkan.. haha

yunika kirana said...

Yeay!!! welcome to the club echam.. hehe akak cool je pakai nama sebenar.. low profile tak? hihi

p/s: memang smart pun.. tu yg akak letak.. hiihii tau plak add blog akak ek.. hehe good2!

Sengal Ubi said...

nk join jugok~

nyda said...

weiii
i pun blogger low profile tau
huhuhu~

azwan bamadhaj said...

rempit......

yunika kirana said...

ehehe.. korang y dh veteran mane leh join blogger low profile ni.. hehe tp tgk la dulu mcm mana. Ktorg nak wat meeting. hihi

Ruzzaida said...

yun.. aku pun nk join..hehe =p