Monday, February 22, 2010

Akhirnya aku bekerja…

Selepas dua bulan menanam anggur selepas praktikal, aku diterima bekerja di Premission Power Engineering Sdn Bhd. Sbenarnya takleh cakap menganggur lagi la.. tak grad lagi time tu.. huhu skarang ni aku bekerja membuat kapal! Hehe blajar buat bangunan, tapi aku buat kapal.. hehe blasah je, janji keje, gaji ok, layan… ehehe

Lokasi? Hmm.. kat lumut, perak.. Aku ni keja under subcon Kencana HL Sdn Bhd.. Jawatan.. Structural Engineer. So far keje kat sini ok.. Hidup kat sini pun ok.. jimat.. tp keje smpai sabtu.. nasib baik half day.. tp part ni yg susah sket sbb susah nk g mane2.. nak balik kch lagilah.. ingatkan leh balik time weekend kalau dh rindu rumah.. tp tak dapat laa.. nak gi kl dah 3 jam.. pastu nk gi lcct lagi.. tggu flight lg.. tup2 dh mlm.. esoknya nak balik perak balik.. tak mungkiin! Hehe tp takpe, buat masa ni, aku gagahkan diri dulu.. Kerja dulu, cari rezeki, tolong parents.. nanti tengoklah macam mana..

Ok, sekian dulu updates pasal kerja.. Daaaa…

*

*

Eh2.. blom habis lagi.. hehe yg kat atas tu aku dah tulis sekian lama.. tp tak upload2.. hari ni alang2 aku sambung cerita perjalanan hidupku kini..

Emm.. bulan 12, aku dipindahkan ke projek membuat ICP-R Jacket.. akhirnya kembali ke bidangku walaupun bukan dunia “kejuruteraan awam”.. tapi adalah kaitan sikit2 sebab berkaitan dengan struktur.. besi.. pembinaan.. hehe

Nama company aku bekerja sekarang ialah Power Goldentech Sdn Bhd.. Stil boss yg sama tp ni company dia yg satu lagi.. company ni biase2 je.. tp Alhamdulillah.. byk yg aku dpt belajar.. Walaupun life skarang mcm dah takde life.. hehe.. tp aku gagahkan jugak.. blajar sebanyak yg mungkin.. bertahan semampu mungkin.. bekerja sepenuh hati.. =)

Kalau dulu keje hari sabtu half day.. skarang full day okay~~! Hehe bayangkan?? Nak gi kl pun dh tak sempat.. inikan pulak nak balik umah.. takpe yunika.. sabar2.. tabahkan n ikhlaskan hati…

Jadi kawan2.. kalau rindukan hamba.. silalah bertandang ke lumut ni.. leh kita gi pulau yg berdekatan.. hehe sebab nak tggu hamba ke kl.. johor.. kuantan.. mana2lah tempat kalian tu.. pasti bagaikan menanti bulan jatuh ke riba.. org bz la katakan.. uwekkk.. hehe

Cukupla pasal kerja tu kan?? Daaaaa~~

4 comments:

Melody said...

glad to hear from u again sis. erm, i mean read. ehehe. u take care there ya. mish u lots!

skid soil said...

aie,nang gago gilak ktk tok eh.haish,camnilah mk jumpa dgn ktk.xtaukla bla gik dpt jmpa.kmk nang ada jak blt ipoh,tp mcm ktk keja jwak hr sbtu nak.huhu.nway,iboh tedah2 mun sekda kwn mk hangout,kmkorg mala jak igt dgn ktak kat sinun.

DeWi said...

aku malas dh nk kol ko..asyik2 aku kne hang up tepon awal..

zulfqar said...

kak saya nk mohon pratical sini blh..jika boleh.